Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

fredag 28 april 2017

Vecka 17, 4d

Vecka 17, 4d
Igår hade vi friidrottsdag på hela skolan. Det var en uppskattad dag där barnen fick prova på många olika aktiviteter, bl.a. kulstötning, säckhoppning, stafett och hästskokastning.

Jag kan se att barnen har övat mer på veckans ord den här veckan. Resultatet var superbra!

Ett förhör (test eller prov) kan ha flera syften. Ett är att jag som lärare ska se hur väl min undervisning faller ut. Under NO-förhöret upptäckte jag t.ex. att många hade missat att en blomma kan bli en frukt eller ett bär efter pollinering. Nu har jag därför haft möjlighet att tydliggöra det så att fler förstått sambandet. På NO-förhöret upptäckte jag även att en stor del av klassen kan mycket mer om näringskedjor än jag hade för avsikt att kolla av. Lite ära tar jag åt mig för det, men jag tänker framförallt att det visar vilka intresserade och kunskapstörstande elever som går i 4d! Jag har ännu inte rättat klart allas förhör så bedömningen kommer inte hem idag.

På mailen får ni ett brev från rektor som handlar om attityd och språkbruk på skolan.

Jag önskar er en trevlig Valborgsmässoafton!

Vecka 18
  • mån 1/5 lovdag
  • tis 2/5 veckans ord, matteläxa
  • tors 3/5 ev eng-läxa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar