Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

fredag 21 april 2017

Vecka 16, 4dVi har haft matteprov i veckan och hittills ser resultaten för klassen riktigt bra ut. Jag skickar hem mer individuell information när jag har rättat klart. Det nya området i matematik är Multiplikation och division. Än så länge har vi tränat på multiplikationsuppställning. Se gärna den första uträkningen i filmen här (fram till 1:41) för att se vad vi övat på. Vill du lära dig sådant som vi kommer öva på i femman och sexan så hela filmen.

På STAR-samlingen i torsdags hade vi redovisning för hela skolan, om vad allemansrätten säger om eld. Det var ett pirrigt tillfälle där vi framförde en pjäs och några sånger kring en lägereld. Jag är superstolt över alla modiga elever som skådespelade och sjöng!

Under veckan har vi samtalat lite extra om RESPEKT. Vi har pratat om bra exempel då vi visat respekt för varandra t.ex. lektionerna då arbetsron har varit exemplarisk eller på rasterna när eleverna tar hand om varandra. Vi har också pratat om sämre exempel t.ex. när en stor del av killarna buade på STAR-samlingen eller när några tjejer kom in och berättade att de inte fick vara med de andra på rasten. Vi har kopplat det till en diskussion vi haft tidigare kring att vi alla är olika. Alla är vi olika och på det sättet är vi lika (från Vem är du? En bok om tolerans). Oavsett om vi känner oss lika eller olika måste vi respektera varandra.

Nästa torsdag ska vi ha friidrottsdag i STAR-anda. Kom ombytt till skolan och tänk på att vi ska vara ute hela dagen. Ta gärna med en vattenflaska och en extra frukt eller smörgås.


Vecka 17

  • Mån 24/4 multiplikationstabeller 
  • Tis 25/4 veckans ord, NO-förhör
  • Tor 27/4 ev. eng-läxa, friidrottsdag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar