Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

fredag 7 april 2017

Vecka 14, 4d

Tack för all respons på mailet jag skickade förra veckan. Det är tydligt att ni är en grupp engagerade föräldrar som vill era barns bästa och som ser vikten av att vi samarbetar för att det ska bli bra. Trevligt att några av er också har hälsat på här i skolan. Vi fortsätter att jobba på här och jag tänker att jag kan uppdatera er på mailen lite då och då.

Jag vill passa på att skriva lite om läxläsning. Självklart är era barn stora nog att ta mycket ansvar, men stäm gärna av och förhör era barn på veckans ord, multiplikationstabeller eller andra läxor. Titta på de resultat jag skickar med hem. Om jag överblickar klassens resultat på veckans ord så verkar det som att många inte tränat tillräckligt de två sista gångerna. Det kan förstås vara en slump att resultatet sjunkit, men jag vill ändå berätta det för er. Vi tränar även här i skolan också.

Under veckan har vi startat upp en fältstudie på NOn. Vi har varit ute och tittat ut naturrutor som vi kommer besöka med jämna mellanrum för att upptäcka hur de förändras och vilka arter som trivs där.

Idag har vi tagit avsked av vår fantastiska student Jessica. Vi önskar henne all lycka under sina sista veckor på lärarprogrammet och håller tummarna för att vi får möta henne som färdigutbildad lärare när hon ska ge sig ut i arbetslivet.

Under fredagen har skolan svämmats över av pirater, hårdrockare, påskkärringar, kor mm eftersom en utklädningsdag fick avsluta denna del av vårterminen.

Jag önskar er en riktigt härlig påsk!

Vecka 15 – PÅSKLOV

Vecka 16

ons 19/4 matteprov (mer info finns på bloggen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar