Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

fredag 17 mars 2017

Vecka 11, 4d

Ännu en fullspäckad vecka är över. Vi har lärt oss mer om pollinering och andra biologiska begrepp. Eftersom eleverna lärde sig mycket om geometri så fort har vi gått vidare till att arbeta med bråk på matten. På svenskan har eleverna övat på stavning genom att skriva ramsor och berättelser (se nedan).

Tj-ljudet
Tjugo tjejer var tjatiga för att en tjej var tjurig. 

"Tja!" sa det tjocka, tjuriga tjuren till en liten, tjock, tjurig tjej. Hon sa "Tja!" tillbaka och tjöt.

- Tja sa en tjurig tjur till tjugo tjusiga tjejer och tjugo tjocka killar.
- Tjenare tjejer! sa tjuren tjugo gånger. 
Den tjuriga tjuren tjatade tjugo gånger på en tjusig tjej och hennes tjuv.


Tj-ljudet med K
Det var en kylig kyckling som såg en kypare som bodde i Köpenhamn i en kyrka. Han satt fast i en kedja. Han gick 10.000 kilometer i timmen och vägde 100 kilo. Han var röd på kinden. Kycklingen bodde i nya Köping i ett kylskåp. Han gillade kemi. Han var kemisk och kände en kypare till som bodde i Kina. Han var snäll men han hade fångat kycklingen i en kedja. Han gillade kex.
Han hatade kyrkor och källare och kött men han älskade att vara i Kina och i Köping. Han hade köpt många köttbullar och kex och han hade ett kök. Han kör en bil. Han hade en kista, den var kylig och bra att ha i krig i Köpenhamn. I hans käke fanns det kött och kyckling och kex. Tillslut så gick han in i en källare.


Under veckan har jag haft många samtal med elever efter att tråkiga händelser har uppstått. Förutom att vi har pratat om just dessa händelser så har vi också funderat över hur man kan vara en bra kompis när man ser att någon blir illa behandlad. Vi har pratat om att det är viktigt att säga ifrån på ett schysst sätt och att det är viktigt att be en vuxen om hjälp. Prata gärna hemma och försök stärka era barn i att stå upp för det som känns rätt och schysst.


Vecka 11
  • måndag 20/3 och tisdag 21/3 studiedag
  • eng-läxa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar