Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

onsdag 21 december 2016

Terminsbrev

Hej på er! 

Tänk att det snart är jul! Den första terminen för klass 4d har redan passerat och vi har hunnit med väldigt mycket. Som alltid när en ny grupp bildas har klassen gått igenom en hel del upp- och nedgångar. Periodvis har det varit stökigt och rörigt och många konflikter, men oftast kan vi känna arbetsglädje, arbetsro och empati för varandra. Vi jobbar fortfarande med att alla ska finna sin plats i gruppen på ett positivt sätt och vi jobbar med att klassen ska fungera bra i flera sammanhang oavsett lärare. 

När det gäller skolarbetet har den första tiden handlat mycket om att jag ska få en överblick över klassens och enskilda elevers förmågor och kunskaper, samt att eleverna ska lära sig vilka förväntningar som ställs på dem nu när de går i fyran. Många har upplevt att fyrans högre krav med prov och förhör känns stressigt. Hjälp mig därför gärna med att poängtera för era barn att ett resultat på ett test inte är en bekräftelse på vem du är som person, utan bara en fingervisning om vad du (och jag som lärare) behöver lägga mer eller mindre tid på i skolarbetet. 

Jag har försökt visa er glimtar på vad vi jobbar med lite då och då, men här kommer ändå en komprimerad sammanfattning av lite av det vi arbetat med under terminen: 

  • Matematik: hur du redovisar din uträkning och svarar på ett tydligt sätt, multiplikationstabeller, multiplikationstabeller, multiplikationstabeller, algoritmer och de fyra räknesätten, tabeller och diagram, geometriska former, längd- och vikt

  • Svenska: läsförståelse, hur skriver du skriver en utvecklad mening, hur du bygger upp en dikt eller berättelse, ordklasser, stavning och lite grammatik

  • NO: tema vatten, vattnets kretslopp, atomer och molekyler, vattenrening, söka och välja ut relevant information, göra tankekartor och organisera fakta, skriva faktatexter om fiskar, laborera och skriva labbrapport

  • Bild: olika tekniker, klippa, riva, kombinera foto med målning, måla med akvarell, flaskfärger och vattenfärger 

  • STAR: samarbete, värdegrund, allemansrätten


Nästa termin startar tisdag den 10 jan. Redan nu kan ni boka in 24-25 januari för utvecklingssamtal. En vikarie kommer ta hand om klassen den 24 jan och den 25 jan är det hemstudier som gäller. 

Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig och avkopplande jul! 
Juliga hälsningar från Katja
Bildresultat för clipart christmas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar