Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

torsdag 20 oktober 2016

Norrköping Panthers- Flaggfotboll

Hej!

Nu under veckan har föreningen Norrköping Panthers varit här på besök och visat eleverna hur flaggfotboll går till. Detta har varit mycket uppskattat av eleverna och nu verkar det som att de kommer vilja ha flaggfotboll på varje idrottslektion hädanefter. Dessvärre kommer vi behöva ha lite annat än just flaggfotboll på idrotten :) Men förhoppningsvis kommer Norrköping Panthers hit till våren igen. 

För er som funderar på vad flaggfotboll är för något så finns det utförligt beskrivet om man googlar på namnet. Men kortfattat kan man säga att det liknar amerikansk fotboll fast utan tacklingar och skydd."Tacklingen" av bollbäraren sker istället genom att rycka en av de två flaggor som sitter i ett bälte vid varje spelares höfter.
Nedan kan ni se några bilder från elevernas tuffa matcher och när de fick testa på att sätta på sig skydden som används i amerikansk fotboll:) 

/Idrottslärarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar