Välkommen till Rambodalsskolan en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby – Rambodalsområdet. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av.

torsdag 13 oktober 2016

NO-test måndag 24 oktober

Snart är det dags att testa elevernas kunskaper om vatten. Idag fick de hem papper att läsa på. Inget av det som står i texten är nytt för barnen, utan vi har arbetat med detta sedan terminsstart på olika sätt och vi kommer att fortsätta öva tills det är dags för test. Om det skulle dyka frågor hemma som ni inte reder ut så be barnen att ta med frågorna till NO-lektionerna.

Jag är medveten om att det troligtvis är första gången era barn ska göra ett test på detta sätt och därför vill jag ge er några tips. 
  •  Gör upp en plan och öva en stund varje dag (hellre många korta stunder än få långa).
  •  Läs på en bit i taget, börja med att repetera gårdagens stycke innan ni övar på ett nytt, avsluta med att gå igenom båda styckena.
  • Öva på olika sätt, t.ex. genom att läsa, lyssna när någon annan läser, ställ frågor muntligt och skriftligt, skriv av text, skriv med egna ord, rita bilder, stryk under, gör en pjäs eller sång.

Här finns länkar till några filmer som kan vara ett stöd när ni övar. Vi har tittat på filmerna i skolan också.


Om ni vet att ert barn har anpassningar under NO-lektionerna av olika anledningar så kan ni vara lugna med att även testet kommer att anpassas för att alla ska ha möjlighet att visa sina kunskaper på bästa sätt. Om ditt barn använder inläsningstjänst finns det kan det vara bra att lyssna på kapitlet om vatten i Boken om Kemi och fysik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar